Na een drukke vrijdag op het werk loop ik in alle haast naar het station om nog net op tijd in de trein naar huis te stappen. Ik zoek een rustige plek, plof neer en leg mijn overvolle rugzak op de stoel naast me. Mijn gedachten gaan naar de vele dingen die ik vandaag niet gedaan. Terwijl ik me daarna druk maak over het werk wat er na het weekend nog allemaal op me te wachten staat, hoor ik de conductrice buiten adem omroepen dat ze een klein foutje had gemaakt en op het verkeerde perron stond te wachten op de trein. Wat een geluk voor mij dat ik hierdoor nog net mee kon. Niet kort daarna vertrekt de trein en was ik mijn gedachten over het werk al weer kwijt.

Als de trein over de spoorbrug bij Deventer rijdt dwalen mijn ogen naar rechts en tuur ik over de IJssel dat wordt verlicht door de ondergaande zon. Een prachtig schouwspel van de natuur met water dat langs bomen, dijken en overspoelde velden een weg zoekt naar een volgende bocht achter de horizon.

Ik merk dat ik steeds rustiger in mijn stoel zit en denk na over de leuke dingen die ik wil gaan doen dit weekend. Op de koffie bij mijn ouders, naar het theater met een paar vrienden, vakantieplannen maken voor de komende zomer en een nieuw recept uitproberen. Als snel rijdt de trein het station van Apeldoorn binnen. Eenmaal thuis gekomen, zet ik een plaatje op en zing luid en met een valse toon mee met Otis Redding. Het is weekend!

De druk om elke dag maar te moeten voldoen aan alle verplichtingen, verwachtingen van onszelf of anderen en de afleidingen om ons heen, zorgen er voor dat we de hoofd zaken uit het oog verliezen.

Het is goed om tijd vrij te maken om het leven dat je hebt te waarderen en dit te tonen aan diegenen om je heen. Ga dus bij je ouders op de koffie en met vrienden op pad. Maak de wandeltocht door de natuur om te genieten van de wereld om je heen. Ga eens lekker uit eten, naar het theater, een concert of de bioscoop. Geniet van het sporten ook al zul je niet altijd winnen of zoek een hobby waarin je je creativiteit kwijt kunt ook al zul je er niet in uitblinken. Dit zijn de echt belangrijke zaken die je leven maken wat het is.

En als er daarna tijd over is, kun je je altijd nog druk maken over het werk wat je volgende week moet doen 🙂